Venjanssjön 2005-02-08

Sture Nordquist och Bengt Lundkvist

Bengt och Sture på VenjanssjönNär Bengt ringde mig i går och undrade om jag kunde ta semester idag för att ta en tur till Venjanssjön så svarade jag ja direkt. Det är något jag inte ångrade.

Efter bilresan från Dala-Järna gick vi på isen vid Johannisholm vid niotiden. Morgonen bjöd på mulet väder men isen var häligt blank och lättåkt. P.g.a vinden så beslöt vi att ta den östra sidan först. Det var en härlig medvind och det gick lätt hela vägen uppåt.

Fikapaus i LervikenFörsta fikapausen tog vi i gapkojan vid Lerviken. Sedan fortsatte vi norrut till Venjan där vi vände och tog sedan den västra sidan på väg tillbaka mot Johannisholm. Vi åkte runt i alla vikar och även Åderviken och Ogviken.

Vid Ogsundet tog vi en andra fikapaus efter att Bengt genom lite ouppmärksamhet lyckas blöta ner ena foten. (I Ogsundet var det öppet vatten) Men med en ny strumpa och lite kaffe och smörgås i magen så gick färden vidare. Vi hade lite lätt motvind på vägen tillbaka. Men solen tittade fram då och då och förgyllde dagen.

Bengt med blöt fotEfter drygt 5 mils åkning på nästan fem timmar på isen kom vi tillbaka till bilen vid Johannisholm. Det blev en semesterdag vi inte kommer att glömma i första taget.

Sture

       ©Sture Nordquist 2000-2021