Om mig


Sture på Venjanssjöns is
Jag heter Sture Nordquist, och är 67 år. Tillsammans med kompisar får jag dela mitt stora intresse för långfärdsskridsko.

Jag tycker om att var ute i Guds fina natur och röra på mig. Att göra vandringar i fjällen tycker jag om. I Dala-Järna där vi bor finns det ju inte några höga berg. Det blir en och annan vandring och lite skidåkning då och då. Men jag har alltid tyckt om isar och när jag för några år sedan fick ett par långfärdsskridskor började ett nytt äventyr för mig.

En annan sak som har satt sin prägel på mitt liv är min bäste vän. Jag lärde känna honom som liten och han och jag har vandrat tillsammans i många år nu. Han heter Jesus. Nu förstår du säkert att jag är kristen. Att ha Jesus som min vän har gett mig en otrolig trygghet i hela mitt liv. Det har hjälpt mig att fatta livsavgörande beslut. Det har gett mig en mening med livet. Det har hjälpt mig i tuffa situationer i livet.

När allt känns oroligt runt omkring p.g.a. terrorattacker, naturkatastrofer med mera så kan jag i alla fall känna mig lugn. Det kanske låter underligt för dig, men när man har lärt känna Jesus så får livet en annan dimension. Man behöver inte längre jaga efter den ena andliga kicken efter den andra. Jag har funnit det och behöver inte söka vidare.

Jag är aktiv i en lokal församling i Dala-Järna som heter Västerdalarnas friförsamling.

Har du funderingar kring långfärdsskridskoåkning eller kring den kristna tron så kan du kontakta mig.

       ©Sture Nordquist 2000-2024